Ga naar inhoud

Beveiligingslekken in Apache OpenOffice gepatcht


Aanbevolen berichten

De Apache Software Foundation heeft in OpenOffice drie kwetsbaarheden gepatcht waardoor een aanvaller willekeurige code op systemen had kunnen uitvoeren. De beveiligingslekken bevonden zich in de Draw- en Writer-applicaties van OpenOffice en werden onder andere veroorzaakt door de manier waarop OpenOffice met stylesheets en fonts omgaat.

Door de gebruiker een speciaal geprepareerd doc- of ppt-bestand te laten openen werd er een 'out of bound write' kwetsbaarheid veroorzaakt die het voor de aanvaller mogelijk maakte om willekeurige code met de rechten van de ingelogde gebruiker uit te voeren, aldus Cisco dat de drie beveiligingslekken ontdekte. De Apache Software Foundation werd in maart en april over de kwetsbaarheden ingelicht en kwam vorige week met OpenOffice 4.1.4 waarin de problemen zijn verholpen.

Hoewel kwetsbaarheden in Microsoft Office de aandacht krijgen zijn ook alternatieven een doelwit van aanvallers. Cisco wijst op aanvallen tegen Zuid-Koreaanse gebruikers die via kwetsbaarheden in de Hangul Word Processor met malware werden besmet. "Dit laat zien hoe belangrijk het is om alle applicaties up-to-date te houden en niet alleen het besturingssysteem. Als je een OpenOffice-gebruiker bent adviseren we je om de noodzakelijke updates zo snel als mogelijk te installeren", aldus het advies van Cisco.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.