Ga naar inhoud

McAfee geeft overheden geen toegang meer tot broncode


Aanbevolen berichten

Na Symantec geeft ook anti-virusbedrijf McAfee buitenlandse overheden geen toegang meer tot de broncode van de producten die het aanbiedt, zo laat het bedrijf tegenover persbureau Reuters weten. De mogelijkheid voor buitenlandse overheden om de broncode in zogeheten "certified testing labs" te bekijken werd eerder dit jaar al beëindigd, nadat McAfee zich in april van Intel losmaakte om als onafhankelijk bedrijf door te gaan.

Volgens een woordvoerster is er geen bewijs dat het laten inspecteren van de broncode tot beveiligingsincidenten heeft geleid. Sommige overheden eisen toegang tot de broncode van de producten die ze afnemen om te controleren dat er geen backdoors in aanwezig zijn. Microsoft heeft bijvoorbeeld wereldwijd verschillende centra waar deze controles plaatsvinden. Eerder liet Symantec-ceo Greg Clark echter weten dat het inzage geven in de broncode de veiligheid van producten in gevaar kan brengen en een te groot beveiligingsrisico is.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.