Ga naar inhoud

Aanvallers plaatsen cryptominer op gehackte website


Aanbevolen berichten

Aanvallers hebben op verschillende gehackte websites een cryptominer geplaatst die de computer van bezoekers gebruikt om naar de cryptocurrency Monero te minen. Daarvoor waarschuwt securitybedrijf Wordfence. Volgens het bedrijf gaat het om een beperkt aantal Joomla- en WordPress-sites.

De aanvallers wisten toegang tot deze websites te krijgen via bekende kwetsbaarheden die niet door de beheerders zijn gepatcht, alsmede gecompromitteerde ftp- en beheerdersaccounts. Zodra er toegang is verkregen wordt de Coinhive-cryptominer aan de website toegevoegd. Coinhive is een cryptominer die via de browser de rekenkracht van de computer gebruikt om naar de cryptocurrency Monero te minen. Hiervoor voert de computer een cryptografische berekening uit. Op dit moment gaat het zoals gezegd om een beperkt aantal websites, maar Wordfence verwacht dat dit zal veranderen gezien de winstgevendheid van deze aanvallen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.