Ga naar inhoud

Microsoft gaat data Outlook.com-gebruikers in zelfde regio opslaan


Aanbevolen berichten

Microsoft gaat data van Outlook.com-gebruikers voortaan in een datacentrum in dezelfde regio van de gebruiker opslaan, in plaats van het land dat de gebruiker in zijn profiel heeft opgegeven. Dat moet de prestaties verbeteren, zo heeft Microsoft bekendgemaakt.

Bij het aanmaken van een nieuw Outlook.com-account worden automatisch de dichtstbijzijnde datacentra opgezocht. Van gebruikers die zich fysiek in de Verenigde Staten bevinden zal de data ook in de VS worden opgeslagen. Wanneer het account in Europa wordt aangemaakt, zal Microsoft de data hier opslaan. Microsoft stelt dat als blijkt dat gebruikers gedurende een bepaalde periode zich in een andere regio bevinden, de gebruikte datacentra automatisch worden aangepast aan de hand van deze nieuwe locatie. “We zullen niet continu je data heen en weer tussen regio’s verplaatsen als je naar het buitenland reist. De bedoeling is om de prestaties te verbeteren door je data in de buurt te houden van waar je je bevindt”, aldus het Microsoft Outlook team.

De softwaregigant erkent dat de maatregel ook juridische gevolgen heeft. Vorig jaar bepaalde het Amerikaanse hooggerechtshof dat e-mailproviders zoals Microsoft niet gedwongen konden worden om aan Amerikaanse opsporingsdiensten persoonlijke data van gebruikers af te staan die in het buitenland werd gehost. Sommige Amerikaanse opsporingsdiensten vroegen zich af of Amerikaanse burgers hier misbruik van zouden kunnen maken.

Een Amerikaanse gebruiker zou bijvoorbeeld een Microsoft-account kunnen aanmaken en instellen dat hij in het buitenland verblijft, waardoor de data zich buiten het bereik van Amerikaanse gerechtelijke bevelen zou bevinden. Microsoft stelt dat dit een hypothetische mogelijkheid is, maar dat dit door verbeterde technologie geen probleem meer zou moeten zijn. "Het is nooit onze bedoeling geweest om onderzoek van opsporingsdiensten te frustreren", zegt Microsofts Tom Burt. Hij benadrukt dat er voor de meeste Amerikanen niets zal veranderen, aangezien hun data al in de Verenigde Staten is opgeslagen.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.