Ga naar inhoud

Oracle waarschuwt voor zeer ernstig lek in Identity Manager


Aanbevolen berichten

Oracle heeft een waarschuwing afgegeven voor een zeer ernstig beveiligingslek in de Oracle Identity Manager waardoor een aanvaller zonder inloggegevens via het netwerk het systeem volledig kan overnemen. Op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst van een kwetsbaarheid is dit beveiligingslek met de hoogst mogelijke score van 10 beoordeeld.

De Oracle Identity Manager is een identiteitsmanagementsysteem voor het beheren van toegangsrechten en privileges van gebruikersaccounts en onderdeel van Oracle Fusion Middleware. Via de kwetsbaarheid kan een aanvaller zonder inloggegevens het systeem over het netwerk compromitteren. Volgens Oracle is de aanval zeer eenvoudig uit te voeren en heeft die een grote impact. In de waarschuwing wordt verwezen naar een workaround voor het probleem. Een beveiligingsupdate wordt nog ontwikkeld. Zodra die beschikbaar is adviseert Oracle die meteen te installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.