Ga naar inhoud

Hashcat kan nu wachtwoorden van 256 karakters kraken


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van de populaire wachtwoordkraker Hashcat verschenen die wachtwoorden en salts met een lengte van maximaal 256 karakters kan kraken. Ook is de ondersteuning van macOS verbeterd en biedt de tool nu de mogelijkheid om een zelftest uit te voeren.

Hashcat 4.0.0 is maanden in ontwikkeling geweest. Volgens de ontwikkelaar komt dit door het toevoegen van een nieuwe hash-interface en het herschrijven van de kernel. Naast de mogelijkheid om wachtwoorden en salts met een maximale lengte van 256 karakters te krijgen noemt de ontwikkelaar ook de zelftest een belangrijke nieuwe feature. Voorheen gaf Hashcat in bepaalde gevallen geen duidelijke foutmeldingen als er problemen met de kernel waren. Hashcat 4.0.0 probeert tijdens het opstarten de hash van een bekend wachtwoord te kraken. Op deze manier weten gebruikers meteen of hun systeem goed is ingesteld. Naast de nieuwe features zijn ook tal van bugfixes en kleine verbeteringen doorgevoerd. De nieuwste versie is te downloaden via Hashcat.net.

Hashcat is zeer geliefd bij beveiligingsonderzoekers. penetratietesters en forensisch onderzoekers voor het kraken van wachtwoordhashes. Hashes worden gebruikt om wachtwoorden gecodeerd in een database op te slaan. Dit voorkomt dat als bijvoorbeeld een website wordt gehackt en de database wordt gestolen, de aanvaller meteen toegang tot de wachtwoorden van gebruikers heeft, aangezien die gehasht zijn. Het is echter mogelijk om een hash te kraken en het bijbehorende wachtwoord te achterhalen. Iets wat middels een tool als Hashcat mogelijk is. Het programma maakt hierbij gebruik van de rekenkracht van de videokaart en processor.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.