Ga naar inhoud

Nieuwe desktopversie van versleutelde chat-app Signal


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe desktopversie van de versleutelde chat-app Signal verschenen die onafhankelijk van de browser draait. De eerste versie van Signal Desktop was alleen beschikbaar als applicatie voor Google Chrome. Via de desktopversie kunnen gebruikers Signal-berichten op hun computer ontvangen en versturen, met dezelfde end-to-end-encryptie die de smartphone-app biedt.

De nieuwe desktopversie werkt op de 64-bit versies van WWndows 7, 8, 8.1 en 10, macOS 10.9 en later en Linux-distributies die APT ondersteunen, zoals Ubuntu of Debian. De Google Chrome-app wordt niet meer ondersteund. Gebruikers van de app kunnen hun data exporteren en in de nieuwe desktopversie importeren. Signal is een chat-app die vanwege de veiligheid door allerlei experts wordt aangeraden. De code is open source en de ontwikkeling wordt door een non-profitorganisatie gedaan. Het Signal Protocol dat voor de end-to-end-encryptie zorgt wordt ook door WhatsApp, Facebook Messenger en Google Duo gebruikt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.