Ga naar inhoud

Onderzoekers vinden kwetsbaarheden in Disney-netwerkmonitor


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben tal van kwetsbaarheden in een netwerkmonitor van Disney gevonden waardoor het mogelijk was om het apparaat op afstand volledig over te nemen of permanent te beschadigen. Het gaat om de 'Circle with Disney', een netwerkapparaat dat het internetgebruik van kinderen op een gegeven netwerk kan monitoren.

Het apparaat kan draadloos worden gepaird met het wifi-netwerk en maakt het mogelijk om apparaten op het netwerk te beheren, zoals laptops, tablets en andere apparaten. Via een smartphone-app kan er voor elk gezinslid een apart profiel worden aangemaakt. Het profiel bepaalt welk websites en apps voor de gebruiker toegankelijk zijn en hoe lang hij of zij achter een scherm mag zitten. In het geval de opgegeven 'schermtijd' wordt overschreden worden de ouders gewaarschuwd.

Onderzoekers van Cisco ontdekten in totaal 23 kwetsbaarheden waardoor het voor een aanvaller mogelijk was om op afstand netwerkverkeer te manipuleren, een backdoor te installeren, niet-gesigneerde firmware te installeren of het apparaat zelfs permanent te beschadigen. Op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst van een kwetsbaarheid waren 17 beveiligingslekken met een 9 of hoger beoordeeld. Na te zijn ingelicht hebben de ontwikkelaars een update ontwikkeld die automatisch onder gebruikers is uitgerold.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.