Ga naar inhoud

Data 2,7 miljoen gebruikers VerticalScope-forums gestolen


Aanbevolen berichten

Aanvallers zijn erin geslaagd verschillende door VerticalScope beheerders forums te hacken, waaronder Toyotanation.com en Jeepforum.com, en de data van tenminste 2,7 miljoen gebruikers te stelen. Dat laat securitybedrijf Holden Security tegenover it-journalist Brian Krebs weten.

Holden Security ontdekte dat de gebruikersgegevens door cybercriminelen worden verhandeld, nadat die via een webshell toegang tot de data hadden gekregen. VerticalScope beheert allerlei internetgemeenschappen. Naar eigen zeggen gaat het om meer dan 600 websites. Vorig jaar wisten aanvallers bij VerticalScope de data van 45 miljoen gebruikersaccounts te stelen. Het bedrijf bevestigt dat het opnieuw slachtoffer van een hack is geworden. Het zou in totaal om zes websites gaan. Naast de twee eerder genoemde auto-forums gaat het ook om watchuseek.com, een forum voor zakhorlogeverzamelaars. De naam van de andere drie forums zijn niet bekendgemaakt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.