Ga naar inhoud

Google dicht ernstig beveiligingslek in desktopversie Chrome


Aanbevolen berichten

Google heeft een belangrijke update voor de desktopversie van Chrome uitgebracht, die onder andere een ernstige kwetsbaarheid verhelpt. Via dergelijke beveiligingslekken kan een aanvaller willekeurige code op het onderliggende systeem uitvoeren. Alleen het bezoeken van bijvoorbeeld een gehackte website of kwaadaardige pagina is in dit geval voldoende. Er is geen verdere interactie van gebruikers vereist.

Ernstige kwetsbaarheden in de browser worden zelden door externe onderzoekers aan Google gerapporteerd. Zo is er in 2016 geen enkel ernstig beveiligingslek in de desktopversie van Chrome gemeld. In 2015 kwamen er twee ernstige kwetsbaarheden voor en een jaar eerder drie. Dit jaar werd er in maart een ernstig beveiligingslek in Chrome gepatcht. De nu gepatchte ernstige kwetsbaarheid bevond zich in QUIC, een door Google ontwikkeld netwerkprotocol. Onderzoeker Ned Williamson ontdekte via fuzzing een zogeheten 'stack buffer overflow' in QUIC waardoor het uitvoeren van willekeurige code mogelijk is, zo laat hij via Twitter weten. De beloning die de onderzoeker voor zijn melding zal krijgen is nog niet bekendgemaakt.

Chrome 62.0.3202.89 voor Linux, Mac en Windows verhelpt daarnaast een kwetsbaarheid die als 'high' is bestempeld. Via dit soort kwetsbaarheden zou een aanvaller in het ergste geval code binnen de context van de browser kunnen uitvoeren. Het is dan mogelijk om bijvoorbeeld data van andere websites te lezen of aan te passen. Updaten naar de nieuwste Chrome-versie gaat op de meeste systemen automatisch.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.