Ga naar inhoud

Microsoft maakt standaarden voor 'zeer veilig' Windows 10-systeem


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft standaarden gemaakt die voor 'zeer veilige' Windows 10-systemen moeten zorgen. De standaarden zijn bedoeld voor algemene desktops, laptops en tablets waarop de Windows 10 Fall Creators Update is geïnstalleerd. Dit is de grote Windows 10-update die vorige maand verscheen.

Systemen die aan de standaarden voldoen kunnen een 'zeer veilige ervaring' bieden, aldus de softwaregigant. De standaarden beschrijven minimale eisen voor hardware, virtualisatie en firmware. Zo moet het systeem van de nieuwste gecertificeerde processor van AMD of Intel zijn voorzien en over een Trusted Platform Module (TPM) versie 2.0 beschikken, alsmede aan de Trustworthy Computing Group (TCG) specificaties voldoen.

Verder stelt Microsoft dat er minimaal 8GB werkgeheugen aanwezig moet zijn en het systeem bootverificatie moet kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld via Intel Boot Guard of AMD Hardware Verified Boot. In het geval van de firmware moet het systeem van de Unified Extension Firmware Interface (UEFI) versie 2.4 gebruikmaken en de Windows UEFI Firmware Capsule Update specificatie voor het updaten van firmware ondersteunen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.