Ga naar inhoud

Brother-printers kwetsbaar voor dos-aanval via internet


Aanbevolen berichten

Printers van fabrikant Brother zijn kwetsbaar voor een dos-aanval via het internet waardoor de webserver ontoegankelijk wordt en er niet meer kan worden geprint. Het probleem is aanwezig in alle Brother-printers met de Debut-webserver. Een aanvaller kan door het versturen van een enkel geprepareerd HTTP POST-verzoek de aanval uitvoeren, zo laat securitybedrijf Trustwave weten.

Trustwave zegt dat het meerdere malen heeft geprobeerd om Brother over het probleem te informeren, maar dat een update nog altijd niet voorhanden is. Organisaties krijgen dan ook het advies om webtoegang tot de printer te beperken tot beheerders die het nodig hebben. Zolang de printer niet via internet bereikbaar is kan de aanval ook niet worden uitgevoerd. Onderzoekers van Trustwave ontdekten echter meer dan 16.000 kwetsbare Brother-printers die via internet toegankelijk waren. "Sommige mensen doen denial of service-aanvallen af als alleen overlast, maar ze kunnen middelen belasten en productiviteit bij organisaties verminderen", aldus het securitybedrijf.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.