Ga naar inhoud

Firefox 57 introduceert permanente trackingbescherming


 Delen

Aanbevolen berichten

Volgende week dinsdag verschijnt Firefox 57 en de browser zal voor het eerst permanente trackingbescherming ondersteunen, zo meldt webontwikkelaar Soeren Hentzschel. Trackingbescherming kan advertenties, analytics-trackers en knoppen voor het delen van content op social media blokkeren.

De optie is sinds Firefox 42 aanwezig, maar alleen in de Private Browsing-mode van de browser. Met Firefox 57 kunnen gebruikers het ook in de normale modus inschakelen, zodat er altijd van trackingbescherming gebruik wordt gemaakt. In 2015 liet Mozilla nog weten dat trackingbescherming de laadtijd van websites met 44 procent vermindert. Gebruikers moeten de optie wel zelf voor de normale modus inschakelen. Alleen voor de Private Browsing-mode blijft die standaard ingeschakeld staan. Gebruikers kunnen verder zelf aangeven welke blocklists ze willen gebruiken voor het blokkeren van trackers.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.