Ga naar inhoud

Linux kwetsbaar voor aanvallen via kwaadaardige usb-sticks


Aanbevolen berichten

Linux-systemen zijn kwetsbaar voor aanvallen via kwaadaardige usb-sticks waardoor een aanvaller met fysieke toegang tot een systeem een denial of service kan veroorzaken en mogelijk ook willekeurige code kan uitvoeren. De kwetsbaarheden bevinden zich in het usb-subssysteem van de Linux-kernel.

De beveiligingslekken werden gevonden door onderzoeker Andrey Konovalov, die zijn bevindingen op de Open Source Software Security-mailinglist rapporteerde. De 14 beveiligingslekken waar Konovalov het in zijn e-mail over heeft zijn inmiddels verholpen. De onderzoeker zegt dat er echter nog zo'n 35 soortgelijke kwetsbaarheden zijn die op een update wachten. "De meeste beveiligingslekken betreffen een denial of service, maar een aantal kan mogelijk worden gebruikt voor het uitvoeren van code in de kernel", zo laat Konovalov aan The Register weten.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.