Ga naar inhoud

Malwarebytes blokkeert cryptominer 248 miljoen keer per maand


 Delen

Aanbevolen berichten

De beveiligingssoftware van anti-malwarebedrijf Malwarebytes heeft de Coinhive-cryptominer 248 miljoen keer in een enkele maand geblokkeerd, zo laat het bedrijf in een blogposting en rapport (pdf) weten. De Coinhive-cryptominer is een stukje JavaScript-code dat in de browser draait en de rekenkracht van de computer gebruikt om cryptocurrencies zoals Monero te minen. Hiervoor voert de computer een cryptografische berekening uit.

Eigenaren van websites die Coinhive willen gebruiken moeten hiervoor op hun website naar een JavaScript-bestand van Coinhive wijzen Dit bestand wordt vervolgens door de browser van bezoekers geladen, waarna de rekenkracht van hun computer wordt gebruikt voor het uitvoeren van de cryptografische berekening. Nagenoeg alle websites die van de Coinhive-cryptominer gebruikmaken vragen hiervoor geen toestemming aan gebruikers, zo liet securitybedrijf Palo Alto Networks onlangs nog weten.

Malwarebytes besloot op 19 september om het domein coinhive.com bij gebruikers van de eigen beveiligingssoftware te blokkeren. Sindsdien wordt Coinhive dagelijks 8 miljoen keer geblokkeerd. "Wat neerkomt op 248 miljoen blocks in één maand", aldus onderzoeker Jerome Segura van Malwarebytes. Met name gebruikers in de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk bezoeken vaak websites die de Coinhive-cryptominer proberen te laden. Coinhive heeft inmiddels wel een nieuwe versie van de cryptominer gelanceerd die gebruikers expliciet om toestemming vraagt, maar de versie die geen toestemming vraagt wordt ook nog steeds ondersteund.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.