Ga naar inhoud

Intel dicht kwetsbaarheden in Management Engine


Aanbevolen berichten

Intel heeft meerdere kwetsbaarheden in de Management Engine, Server Platform Service en Trusted Execution Engine gedicht die op miljoenen Intel-processoren aanwezig zijn. Aan de hand van problemen die door externe onderzoekers waren gevonden heeft Intel naar eigen zeggen een uitgebreide controle van de eigen firmware uitgevoerd, wat in totaal acht kwetsbaarheden opleverde.

Op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst van de beveiligingslekken liggen die tussen de 6,7 en 8,2. De kwetsbaarheden met een 8,2 kunnen een aanvaller met lokale toegang tot een systeem willekeurige code laten uitvoeren. Een beveiligingslek dat met een 7,2 werd beoordeeld maakt het mogelijk voor een aanvaller met remote beheerderstoegang om willekeurige code met de rechten van de Active Management Technology (AMT) uit te voeren. Ook is het mogelijk voor ongeautoriseerde processen om toegang tot content met hogere rechten te krijgen en kan een aanvaller code met hogere rechten uitvoeren.

Intel heeft een tool uitgebracht waarmee kan worden gecontroleerd of systemen met een Intel-processor kwetsbaar zijn. Eigenaren van een Lenovo-systeem kunnen specifieke updates voor hun systeem downloaden. De Management Engine, onderdeel van Intel Active Management Technology, is een afzonderlijke processor die in elke Intel-processor vanaf 2008 tot en met het nieuwste model aanwezig is. Het heeft toegang tot het netwerk, het besturingssysteem, het geheugen en de cryptografische engine. De ME kan zelfs op afstand worden gebruikt als de computer is uitgeschakeld. De code van de Management Engine is echter gesloten, waardoor het publiek de werking niet kan controleren. De Amerikaanse burgerrechtenbeweging noemde de Management Engine dan ook een beveiligingsrisico.

Intel bedankte onderzoekers Mark Ermolov en Maxim Goryachy van securitybedrijf Positive Technologies voor hun onderzoek naar de firmware. De onderzoekers zullen volgende maand tijdens Black Hat Europe laten zien hoe het mogelijk is om niet gesigneerde, ongeverifieerde code op nieuwere Intel-chipsets uit te voeren, waarbij de Management Engine als startpunt wordt gebruikt. Ermolov en Goryachy zullen ook laten zien wat ze via de Management Engine kunnen doen bij computers die zijn uitgeschakeld, maar nog wel over stroom beschikken, zo meldt Wired. Gebruikers en beheerders van Intel-systemen krijgen het advies om te kijken of er voor hun systemen updates beschikbaar zijn.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.