Ga naar inhoud

NoScript-extensie voor Firefox Quantum beschikbaar


Aanbevolen berichten

Een week later dan gepland is de NoScript-extensie voor Firefox Quantum online verschenen. NoScript is met ruim 1,7 miljoen gebruikers één van de populairste Firefox-extensies. Het schakelt allerlei scripts op websites uit en blokkeert zo onder andere trackers en advertenties, alsmede andere onderdelen.

Ook voorziet het de browser van aanvullende bescherming tegen onder andere cross-site scripting. Het wordt dan ook door menig beveiligingsexpert aangeraden. Met de lancering van Firefox Quantum (Firefox 57) afgelopen dinsdag worden traditionele extensies niet meer ondersteund. Alleen extensies die nog van het nieuwe WebExtension-model gebruikmaken werken in de browser. Extensie-ontwikkelaars moesten hun extensies dan ook aanpassen.

Oorspronkelijk zou Giorgio Maone, de ontwikkelaar van NoScript, op de lanceringsdag van Firefox Quantum met een nieuwe NoScript-versie komen. Het verliep echter anders dan gepland. Daardoor zaten Firefox-gebruikers die naar Quantum waren geüpgraded zonder hun NoScript-extensie. Tal van NoScript-gebruikers lieten op het blog van Maone weten dat ze zich zonder de extensie "naakt" en onbeschermd voelen. Nu een week later dan gepland is NoScript 10.1.1 een feit. Deze versie is zeer verschillend van de oude NoScript. Zo is de gebruikersinterface compleet veranderd. Daarnaast biedt NoScript 10 de mogelijkheid om het blokkeren van 'active content' per website in te stellen en wordt on-the-fly cross-site requests whitelisting ondersteund.

Het nieuwe WebExtension-model biedt nog echter niet alle opties waar traditionele Firefox-extensies gebruik van maken. Sommige opties die in de oude NoScript-versie aanwezig zijn ontbreken dan ook in NoScript 10. Maone stelt dat de instellingen van NoScript-gebruikers bewaard blijven en zullen worden gebruikt zodra de betreffende feature in NoScript 10 beschikbaar wordt. NoScript 10 is te downloaden via de addons.mozilla.org.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.