Ga naar inhoud

Kritiek op HP wegens ongevraagd installeren telemetriesoftware


Aanbevolen berichten

Computerfabrikant HP ligt onder vuur van gebruikers omdat het zonder toestemming en waarschuwing telemetriesoftware op systemen installeert. Het gaat om de HP Touchpoint Analytics Service die telemetriegegevens verzamelt. Om wat voor gegevens het precies gaat is nog onduidelijk, wat ook geldt voor de manier hoe de software wordt geïnstalleerd.

Op de eigen website laat HP weten dat de Touchpoint Manager technology nu als een cloudgebaseerde dienst wordt aangeboden en de ondersteuning van de software als losstaand product zal worden gestopt. Gebruikers klagen over de hoge systeembelasting van de service en dat die zonder enige waarschuwing of toestemming is geïnstalleerd. Het verwijderen van de software zou het probleem met de systeembelasting verhelpen, zo laten gebruikers weten. De website Ghacks legt uit hoe dit precies kan worden gedaan.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.