Ga naar inhoud

Microsoft dicht 17-jaar oud lek in Office 2007 en 2010 met nieuwe patch


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft nieuwe beveiligingsupdates uitgebracht voor een 17-jaar oude kwetsbaarheid in Office 2007 en 2010. Via het beveiligingslek kan een aanvaller volledige controle over het systeem krijgen als er een kwaadaardig document met een kwetsbare Office-versie wordt geopend. Het beveiligingslek was aanwezig in alle Office-versies die de afgelopen 17 jaar verschenen en werd op dinsdag 14 november door Microsoft gepatcht.

Opmerkelijk was dat Microsoft ook een beveiligingsupdate voor Office 2007 publiceerde, terwijl deze versie eigenlijk niet meer wordt ondersteund. Vorige week werd bekend dat de kwetsbaarheid inmiddels actief wordt aangevallen. Zowel de update voor Office 2007 als Office 2010 blijken het probleem niet helemaal te hebben verholpen. Microsoft laat namelijk weten dat het nieuwe beveiligingsupdates heeft uitgebracht om de kwetsbaarheid in deze Office-versies "volledig" op te lossen. Gebruikers van Office 2007 wordt aangeraden om update 4011604 te installeren. Voor Office 2010 is update 4011618 verschenen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.