Ga naar inhoud

Facebook test uploaden van gezichtsfoto als captcha


Aanbevolen berichten

Facebook is bezig met het testen van een nieuw soort van captchasysteem waarbij gebruikers door het uploaden van een foto van hun gezicht moeten bewijzen dat ze geen robot zijn. Op Twitter verscheen een screenshot van een Facebookpagina die gebruikers vraagt om een foto van hun gezicht te uploaden.

"We controleren de foto en verwijderen die dan permanent van onze servers", aldus de tekst op de pagina. Tegenover Wired laat Facebook weten dat de maatregel is bedoeld om "verdachte activiteit" op de website te detecteren, waaronder het aanmaken van een account, het versturen van een vriendverzoek en het aanmaken of aanpassen van advertenties. De controle vindt volgens de socialmediasite geautomatiseerd plaats en kijkt of de geuploade foto uniek is. Daarna wordt de foto verwijderd. Of en wanneer Facebook de maatregel onder alle gebruikers gaat uitrollen is nog niet bekend.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.