Ga naar inhoud

Google gaat injecteren van code in Chrome blokkeren


Aanbevolen berichten

Om crashes te voorkomen gaat Google het injecteren van code in Chrome door third-party software blokkeren, zo heeft de internetgigant aangekondigd. De maatregel gaat gelden voor de Windows-versie van Chrome. Volgens Google heeft tweederde van de Chrome-gebruikers op Windows software geïnstalleerd die interacties met Chrome heeft, zoals anti-virussoftware.

Gebruikers met software die code in Chrome injecteert hebben 15 procent meer kans om met crashes te maken krijgen. Door de beschikbaarheid van Chrome-extensies en Native Messaging zijn er volgens Google alternatieven voor het injecteren van code binnen Chrome-processen. Vanaf juli 2018 met de lancering van Chrome 68 zal Google daarom het injecteren van code door third-party software in de Windows-versie van Chrome gaan blokkeren.

Deze aanpassing zal in drie fases plaatsvinden. Vanaf april 2018 met Chrome 66 zullen gebruikers na een crash een waarschuwing te zien krijgen dat andere software code in Chrome injecteert. Vervolgens krijgen gebruikers advies om deze software te updaten of van het systeem verwijderen. In juli 2018 met Chrome 68 wordt het injecteren van code geblokkeerd. In het geval Chrome hierdoor niet kan starten, zal Chrome zichzelf herstarten en het injecteren van de code toelaten, maar gebruikers een waarschuwing laten zien waarin het verwijderen van de verantwoordelijke software wordt uitgelegd. Met de lancering van Chrome 72 in januari 2019 zal het injecteren van code geheel worden geblokkeerd.

Volgens Google gaat het blokkeren voor de meeste software die code in Chrome injecteert gelden, hoewel er enkele uitzonderingen zijn. Door Microsoft gesigneerde code, toegankelijkheidssoftware en IME-software zullen wel worden toegestaan. In de aankondiging noemt Google anti-virussoftware als voorbeeld van software die code in Chrome injecteert. Of gebruikers straks ook het advies krijgen om hun virusscanner te verwijderen in het geval die code blijft injecteren, laat Google niet weten.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.