Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.droske

Opstarten naar het BIOS met Windows 10

  Aanbevolen berichten

  In vergelijking met eerdere versies start Windows 10 razendsnel op.

   

  Dit komt doordat de optie om met F8 tijdens het opstarten geavanceerde opstartopties te openen is uitgeschakeld. Hierdoor verloopt de opstartprocedure zo snel dat je geen tijd meer hebt om op F8 of een andere toets te drukken tijdens het opstarten van je computer.

  Maar hierdoor mis je ook de optie om naar het BIOS te gaan tijdens het opstarten.

  Nu hoef je niet dagelijks in het BIOS te zijn, maar soms is het nodig of wenselijk wijzigingen aan te brengen die alleen via het BIOS bereikbaar zijn.

  Om in het BIOS te komen moet je Windows opdracht geven op te starten en naar het BIOS te gaan.

   

  Het vervolg lees je hier: https://www.windowscorner.nl/handleidingen/windows10/introductie-windows-10/opstarten-naar-het-bios-met-windows-10.php

   

  Stegisoft gaf nog deze tip: Een andere optie is gewoon in de boot volgorde niet de harddisk kiezen maar een ander zodat je iets meer tijd heb om naar de bios te gaan.

   

  Persoonlijk heb ik echter nooit één van bovenstaande opties nodig gehad om in de UEFI / BIOS te geraken op een Windows 10 systeem. De methode verschilt van pc tot pc. De handleiding van de pc (of moederbord) maakt dat normaal ook duidelijk.

  aangepast door droske

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.