Ga naar inhoud

Opstarten naar het BIOS met Windows 10


Gast

Aanbevolen berichten

In vergelijking met eerdere versies start Windows 10 razendsnel op.

 

Dit komt doordat de optie om met F8 tijdens het opstarten geavanceerde opstartopties te openen is uitgeschakeld. Hierdoor verloopt de opstartprocedure zo snel dat je geen tijd meer hebt om op F8 of een andere toets te drukken tijdens het opstarten van je computer.

Maar hierdoor mis je ook de optie om naar het BIOS te gaan tijdens het opstarten.

Nu hoef je niet dagelijks in het BIOS te zijn, maar soms is het nodig of wenselijk wijzigingen aan te brengen die alleen via het BIOS bereikbaar zijn.

Om in het BIOS te komen moet je Windows opdracht geven op te starten en naar het BIOS te gaan.

 

Het vervolg lees je hier: https://www.windowscorner.nl/handleidingen/windows10/introductie-windows-10/opstarten-naar-het-bios-met-windows-10.php

 

Stegisoft gaf nog deze tip: Een andere optie is gewoon in de boot volgorde niet de harddisk kiezen maar een ander zodat je iets meer tijd heb om naar de bios te gaan.

 

Persoonlijk heb ik echter nooit één van bovenstaande opties nodig gehad om in de UEFI / BIOS te geraken op een Windows 10 systeem. De methode verschilt van pc tot pc. De handleiding van de pc (of moederbord) maakt dat normaal ook duidelijk.

aangepast door droske
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Gast sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.