Ga naar inhoud

Ernstig lek in Windows Defender en Security Essentials gedicht


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een ernstige kwetsbaarheid in Windows Defender, Security Essentials, Microsoft Forefront en verschillende andere beveiligingsprogramma's gedicht waardoor een aanvaller kwetsbare systemen volledig had kunnen overnemen, zonder enige interactie van gebruikers.

De Microsoft Malware Protection Engine, waar de beveiligingssoftware van Microsoft gebruik van maakt, bleek speciaal geprepareerde bestanden niet goed te scannen, waardoor het geheugen gecorrumpeerd kon raken. In het geval van een succesvolle aanval had een aanvaller willekeurige code met systeemrechten kunnen uitvoeren en zo volledige controle over het systeem kunnen krijgen.

De kwetsbaarheid kon zonder interactie van gebruikers worden uitgebuit. Het versturen van een kwaadaardige e-mailbijlage die automatisch bij binnenkomst wordt gescand was bijvoorbeeld voldoende geweest. De update voor de beveiligingssoftware wordt automatisch binnen 48 uur geïnstalleerd en gebruikers hoeven in principe geen actie te ondernemen, zo laat Microsoft weten.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.