Ga naar inhoud

Plaats IoT-apparaten in afzonderlijk beveiligd netwerk


Aanbevolen berichten

Eigenaren van Internet of Things-apparaten doen er verstandig aan om de apparatuur in een afzonderlijk beveiligd netwerk te plaatsen en uit te schakelen wanneer die niet in gebruik is, zo adviseert de FBI. De opsporingsdienst verwacht dat het aantal IoT-apparaten de komende jaren sterk zal toenemen.

Gebruikers moeten echter rekening houden met wat ze in huis halen, stelt FBI-agent Beth Anne Steele. Aanvallers maken namelijk misbruik van het ontbreken van beveiliging in deze apparaten, de moeite die fabrikanten hebben met het patchen van kwetsbaarheden en de onervarenheid van gebruikers met deze apparaten. "In veel gevallen maken deze apparaten gebruik van standaard gebruikersnamen en wachtwoorden, waardoor ze een eenvoudig doelwit van cyberdieven zijn", aldus Steele.

De opsporingsdienst geeft daarom verschillende tips om IoT-apparatuur te beveiligen. Zo wordt aangeraden de standaard gebruikersnamen en wachtwoorden te wijzigen en de apparaten in een afzonderlijk, beveiligd netwerk te plaatsen. Ook krijgen gebruikers het advies om de apparatuur uit te schakelen wanneer die niet in gebruik is en moet voor de aanschaf worden uitgezocht welke fabrikanten veilige apparatuur bieden en regelmatig met updates komen. Verder moet worden uitgezocht welke data de IoT-apparaten allemaal verzamelen, hoe lang de data wordt bewaard, of die versleuteld is en of het wordt gedeeld met derde partijen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.