Ga naar inhoud

Avast maakt tool voor analyseren applicaties open source


Aanbevolen berichten

Anti-virusbedrijf Avast heeft een tool open source gemaakt waarmee kan worden gekeken of applicaties malware zijn. RetDec is een machine-code decompiler voor platformonafhankelijke analyse van uitvoerbare bestanden. Via de tool kan worden gekeken wat applicaties doen, zonder ze uit te voeren.

Met het open source maken van RetDec wil Avast een generieke tool bieden om platformspecifieke code, bijvoorbeeld x86/PE uitvoerbare bestanden, op een andere manier weer te geven, zoals C-broncode. Daarnaast is de tool niet beperkt tot één enkel platform en kan die verschillende platformen, architecturen, bestandsformaten en compilers ondersteunen. Avast maakt zelf gebruik van RetDec voor het analyseren van malware voor verschillende platformen, zoals x86/PE en ARM/ELF. De broncode van de decompiler en bijbehorende tools zijn nu via GitHub beschikbaar.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.