Ga naar inhoud

Palo Alto Networks firewalls waren op afstand over te nemen


Aanbevolen berichten

Een ernstig beveiligingslek in firewalls van leverancier Palo Alto Networks maakte het mogelijk om de apparaten op afstand over te nemen. Door drie verschillende bugs aan elkaar te koppelen konden er zonder wachtwoord via de webinterface commando's met rootrechten worden uitgevoerd.

Palo Alto Networks adviseert om de webinterface niet aan het internet te hangen. Diensten zoals Project Sonar en Shodan laten echter zien dat het vrij normaal is om firewalls uit te rollen waarbij de webinterface via internet toegankelijk is, aldus onderzoeker Philip Pettersson op de Full Disclosure-mailinglist. Palo Alto Networks heeft updates voor het besturingssysteem van de firewall uitgebracht om het probleem te verhelpen. Beheerders krijgen het advies om te updaten naar PAN-OS 6.1.19, PAN-OS 7.0.19, PAN-OS 7.1.14 of PAN-OS 8.0.6.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.