Ga naar inhoud

Firewall GlassWire integreert VirusTotal en Evil Twin-detectie


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van de populaire Windows-firewall GlassWire verschenen die over allerlei nieuwe features beschikt, waaronder integratie met VirusTotal om verdachte bestanden te scannen en detectie van zogeheten Evil Twins. Het gaat in dit geval om wifi-netwerken die zich voordoen als het huidige wifi-netwerk van de gebruiker. GlassWire herkent het mac-adres van de wifi-router en waarschuwt als dit verandert.

Door de integratie met de VirusTotal-dienst van Google kunnen gebruikers ervoor kiezen om netwerk-gerelateerde bestanden automatisch of handmatig door tientallen virusscanner-engines te laten scannen. Een andere nieuwe optie in GlassWire 2.0 is de mogelijkheid om firewall-profielen in te stellen en worden monitoren met hoge resoluties en setups met meerdere monitoren beter ondersteund. Verder is het eenvoudiger voor gebruikers om te zien hoeveel data hun computer verbruikt. GlassWire kent zowel gratis als betaalde versies. De firewall werd onlangs nog aangeraden in de door experts opgestelde Security Planner van het Canadese Citizen Lab.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.