Ga naar inhoud

Firefox krijgt optie om alle http-sites als onveilig te bestempelen


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft aan een vroege testversie van Firefox 59 een optie toegevoegd om alle http-sites als onveilig te bestempelen, zo meldt webontwikkelaar Soeren Hentzschel. Firefox waarschuwt nu al bij http-websites die zonder een beveiligde verbinding inlog- en creditcardgegevens verwerken.

Begin dit jaar maakte Mozilla al bekend dat het op den duur alle http-sites als onveilig in de browser gaat aanmerken. Al eerder waren de ontwikkelaars van de browser hiermee bezig. "De uitrol van https krijgt momentum en is de 50 procent gepasseerd. We moeten voorbereidingen treffen om http-sites als onveilig aan te merken, in plaats van https-sites als veilig aan te merken. Een eerste stap is een negatieve indicator voor alle http-sites, afgeschermd door een instelling die standaard uitgeschakeld staat", aldus Mozilla's Richard Barnes in het ticket waarin de maatregel wordt aangekondigd.

Via de instelling "security.insecure_connection_icon.enabled" kunnen gebruikers van de testversie van Firefox 59 nu instellen dat de browser bij http-sites een icoon met een rode streep laat zien. Als gebruikers op het icoon klikken verschijnt er een pop-up die uitlegt dat de verbinding naar de website niet beveiligd is. De definitieve versie van Firefox 59 staat gepland voor 13 maart 2018. Onlangs liet Let's Encrypt weten dat van alle websites die Firefox-gebruikers dit jaar opvroegen 67 procent via een beveiligde https-verbinding werd aangeboden. Een stijging van 21 procent ten opzichte van een jaar geleden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.