Ga naar inhoud

1100 onbeveiligde Lexmark-printers toegankelijk via internet


Aanbevolen berichten

Ruim 1100 Lexmark-printers zijn toegankelijk via internet omdat gebruikers geen wachtwoord hebben ingesteld. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van securitybedrijf NewSky Security. Doordat er geen wachtwoord is ingesteld kan een aanvaller dit doen en zo controle over de printer krijgen.

De printers werden via de zoekmachine Shodan gevonden. Het ging in totaal om 1475 Lexmark-printers, waarvan er 1123 geen wachtwoord vereisten. 352 printers wezen naar een inlogpagina. De meeste printers werden in de Verenigde Staten gevonden, gevolgd door Duitsland en Brazilië. Een van de printers was van een Amerikaanse stad. Ruim 200 printers werden bij universiteiten aangetroffen.

In het geval de printers een beveiligingslek bevatten zou een aanvaller op deze manier andere systemen in het netwerk kunnen aanvallen, zo waarschuwen de onderzoekers. Onlangs werd er nog een kwetsbaarheid in printers van fabrikant Brother gevonden, waardoor een denial of service kan worden veroorzaakt. De onderzoekers die dit probleem vonden ontdekten dat er ruim 16.000 kwetsbare Brother-printers via internet toegankelijk waren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.