Ga naar inhoud

Grootschalige bruteforce-aanval op WordPress-sites


Aanbevolen berichten

Sinds gisteren is er een grootschalige bruteforce-aanval op WordPress-sites gaande waarbij aanvallers via duizenden ip-adressen op WordPress-sites proberen in te loggen. Dat laat securitybedrijf Wordfence weten. Het gaat volgens het bedrijf om meer dan 10.000 ip-adressen die 14,1 miljoen aanvallen per uur uitvoeren. Daarbij zijn tot 190.000 WordPress-sites per uur het doelwit.

Bij een bruteforce-aanval proberen aanvallers via combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden in te loggen. "Historisch gezien zijn bruteforce-aanvallen op WordPress-sites niet succesvol", zegt Mark Maunder van Wordfence. Op 5 december verscheen er echter een grote database met gestolen inloggegevens online. Veertien procent van deze inloggegevens is niet eerder gezien. Daarnaast is de database eenvoudig te gebruiken en te doorzoeken. Volgens Maunder kunnen deze "verse inloggegevens" wanneer ze worden gecombineerd met een WordPress-gebruikersnaam voor een hoger succespercentage zorgen, wat de bruteforce-aanval zou kunnen verklaren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.