Ga naar inhoud

Windows 10 krijgt beveiligingsvragen voor lokale accounts


Aanbevolen berichten

Gebruikers van Windows 10 die het wachtwoord van hun lokale account vergeten zijn kunnen die straks via het beantwoorden van een aantal beveiligingsvragen resetten. Microsoft heeft de optie aan een testversie van het besturingssysteem toegevoegd en zal die later onder gebruikers uitrollen.

Met de lancering van de Fall Creators Update het al mogelijk voor gebruikers die met hun Microsoft-account op Windows inloggen om vanaf het inlogscherm het wachtwoord te resetten. Nu zal de optie ook voor lokale accounts beschikbaar worden. Hiervoor moeten gebruikers eerst een aantal beveiligingsvragen en antwoorden instellen. In het geval gebruikers hun wachtwoorden vergeten zijn kunnen ze vervolgens door het beantwoorden van de eerder ingestelde beveiligingsvragen het wachtwoord resetten. De nieuwe feature is nu al te te testen in Windows 10 Insider Preview Build 17063.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.