Ga naar inhoud

Microsoft verplicht registersleutel voor Windows-updates


Aanbevolen berichten

Windows-gebruikers die een bepaalde registersleutel missen zullen de beveiligingsupdates van januari en daarna niet ontvangen, zo heeft Microsoft aangekondigd. De softwaregigant heeft een probleem met een klein aantal anti-virusproducten ontdekt dat voor een blue screen of death kan (BSOD) zorgen.

Om deze problemen door incompatibele anti-virusproducten te stoppen worden de Microsoft-beveiligingsupdates van 3 januari alleen aangeboden aan systemen die over een compatibele virusscanner beschikken. Anti-virusleveranciers moesten hiervoor aan Microsoft bevestigen dat hun software compatibel met de beveiligingsupdates van januari is, wat door het toevoegen van een speciale registersleutel aan het Windows Register wordt gedaan.

In het geval de virusscanner deze registersleutel niet invoert zullen gebruikers de updates van januari en daarna niet ontvangen en zodoende kwetsbaar zijn voor aanvallen. Wanneer gebruikers geen virusscanner kunnen installeren of draaien adviseert Microsoft om de registersleutel handmatig in te voeren om de updates van januari te ontvangen. De softwaregigant waarschuwt dat het gebruik van de Registry Editor voor het invoeren van de registersleutel op eigen risico is. Verkeerd gebruik kan er zelfs voor zorgen dat Windows opnieuw geïnstalleerd moet worden, aldus de waarschuwing.

De Britse beveiligingsonderzoeker Kevin Beaumont heeft een overzicht gemaakt van anti-virusproducten en of ze de registersleutel wel of niet installeren. Hij is bang dat door de nieuwe vereiste veel Windows-systemen geen updates meer zullen ontvangen. Een probleem dat volgens de onderzoeker zich ook bij organisaties kan voordoen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.