Ga naar inhoud

Opera komt met optie om Flash voor alle sites in te schakelen


Aanbevolen berichten

Opera heeft een nieuwe optie aan een testversie van de browser toegevoegd waardoor het eenvoudiger voor gebruikers wordt om Flash Player in te schakelen. Mede vanwege het grote aantal aangevallen kwetsbaarheden besloten browserontwikkelaars om de ondersteuning van Flash Player langzaam af te bouwen en ook Adobe heeft het einde van de browserplug-in aangekondigd.

In het geval van Opera zijn websites die nog met Flash werken verplicht om toestemming aan de gebruiker te vragen voordat de browserplug-in kan worden aangeroepen. Opera 51.0.2830.0, die gericht is op ontwikkelaars, introduceert echter een optie waarbij Flash Player vanuit de instellingen voor alle websites kan worden ingeschakeld. Websites zullen dan geen toestemming meer vragen. In het verleden kregen Flash Player-gebruikers geregeld met zeroday-aanvallen te maken of verschenen er kort na het uitkomen van beveiligingsupdates exploits voor de net gepatchte kwetsbaarheden.

Het afgelopen jaar werd er één zeroday-lek in Flash Player gemeld en was er één geval waarbij net gepatchte kwetsbaarheden kort na het uitkomen van de beveiligingsupdate werden aangevallen. Doordat Flash Player met minder aanvallen te maken heeft, heeft Adobe zelfs het installeren van beveiligingsupdates een lagere prioriteit gegeven. Volgens recent onderzoek is Flash Player op 77 procent van de computers geïnstalleerd. Wanneer Opera de Flash-optie aan de standaardversie zal toevoegen is nog niet bekend.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.