Ga naar inhoud

WPA3-protocol moet meer security en privacy gaan bieden


Aanbevolen berichten

De Wi-Fi Alliance, een non-profitorganisatie die wifi-technologie promoot en wifi-producten certificeert, heeft in Las Vegas het WPA3-protocol aangekondigd, dat meer security en privacy dan WPA2 moet bieden. Vorig jaar onthulde de Belgische onderzoeker Mathy Vanhoef de KRACK-attack, waarmee een aanvaller met WPA- en WPA2-beveiligd wifi-verkeer kan ontsleutelen en manipuleren.

Ondanks de aanval stelt de Wi-Fi Alliance dat WPA2 betrouwbare beveiliging voor miljarden apparaten biedt en in de nabije toekomst nog door allerlei wifi-apparaten zal worden gebruikt. De alliantie laat verder weten dat het WPA2 zal blijven verbeteren om ervoor te zorgen dat het een sterke beveiliging kan blijven bieden. Er wordt echter ook gewerkt aan de opvolger, WPA3. Deze nieuwe versie van het wifi-protocol die dit jaar zal verschijnen beschikt over vier nieuwe features voor wifi-netwerken.

Twee van de features moeten voor bescherming zorgen zelfs wanneer gebruikers zwakke wachtwoorden kiezen, en zullen het proces vereenvoudigen voor het instellen van de beveiliging bij apparaten die over een beperkte of over helemaal geen gebruikersinterface beschikken. Een andere feature moet de privacy van gebruikers in open wifi-netwerken versterken door gebruik te maken van geïndividualiseerde versleuteling. Als laatste feature zal er een 192-bit security suite komen om wifi-netwerken te beschermen. Wanneer de eerste apparaten met WPA3 precies verschijnen is nog niet bekendgemaakt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.