Ga naar inhoud

Microsoft stopt uitrol Spectre-updates voor sommige AMD-pc's


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft besloten om de updates die Windows-gebruikers tegen de Spectre-aanval moeten beschermen tijdelijk niet meer aan bepaalde AMD-systemen aan te bieden. Dit vanwege problemen waardoor gebruikers met vastlopers en niet meer werkende computers te maken kregen.

Op het forum van Microsoft klaagden tal van gebruikers met voornamelijk AMD Athlon-processors dat de computer na de installatie van de Spectre-updates tijdens het opstarten vastliep. In een verklaring laat de softwaregigant weten dat sommige AMD-chipsets zich niet houden aan de documentatie die eerder aan Microsoft was gegeven om bescherming tegen Spectre en Meltdown te ontwikkelen. Meltdown raakt alleen Intel-processors, Spectre is een probleem dat bij nagenoeg alle moderne processors speelt, waaronder die van AMD.

Om te voorkomen dat AMD-klanten hun computer niet meer kunnen starten heeft Microsoft daarom besloten om de uitrol van verschillende updates tijdelijk te staken. Het gaat om KB4056897, KB4056894, KB4056888, KB4056892, KB4056891, KB4056890, KB4056898, KB4056893 en KB4056895. Microsoft zegt dat het met AMD samenwerkt om de problemen zo snel als mogelijk te verhelpen om de updates opnieuw te kunnen uitrollen. In dit achtergrondartikel: Wat is dat nieuwe lek in computers?, wordt meer informatie over de Meltdown- en Spectre-aanvallen gegeven.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.