Ga naar inhoud

Adobe dicht beveiligingslek in Flash Player


Aanbevolen berichten

Tijdens de eerste geplande patchdag van 2018 heeft Adobe een beveiligingsupdate uitgebracht die één kwetsbaarheid in Flash Player verhelpt. Via de kwetsbaarheid kan een aanvaller bepaalde informatie van het systeem stelen. Om wat voor informatie het precies kan gaan laat Adobe niet weten.

Het beveiligingslek werd door een anonieme onderzoeker aan het Zero Day Initiative van Trend Micro verkocht. Het bedrijf waarschuwde vervolgens Adobe. De kwetsbaarheid is aanwezig in Flash Player versie 28.0.0.126 en eerder. Gebruikers krijgen het advies om te updaten naar Flash Player-versie 28.0.0.137. Dit kan via de automatische updatefunctie of Adobe.com. In het geval van Google Chrome, Internet Explorer 11 op Windows 8.1 en Internet Explorer 11 en Microsoft Edge op Windows 10 zal de embedded Flash Player via de browser worden geüpdatet. Linux-gebruikers worden naar de website van Adobe verwezen.

Adobe adviseert gebruikers om de update binnen 30 dagen te installeren. Door het uitblijven van aanvallen op bekende, al gepatchte Flash Player-kwetsbaarheden heeft Adobe de prioriteit voor het installeren van geplande Flash-updates verlaagd. Voorheen kregen gebruikers altijd het advies om de update binnen 72 uur uit te rollen. Via deze pagina van Adobe kan worden gecontroleerd welke versie op het systeem is geïnstalleerd. Volgens recent onderzoek is Flash Player op 77 procent van de computers geïnstalleerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.