Ga naar inhoud

Nvidia komt vanwege Spectre met nieuwe videokaartdrivers


Aanbevolen berichten

Nvidia heeft vanwege de Spectre-aanval voor verschillende videokaarten driverupdates uitgebracht, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het gaat om de GeForce-, Quadro-, NVS-, Tesla- en GRID-series op verschillende platformen. Voor verschillende van deze videokaarten zijn nieuwe Linux- en Windows-drivers uitgekomen.

Afhankelijk van het platform en gebruikte driver zullen voor de Tesla- en GRID-series de nieuwe drivers eind januari beschikbaar zijn. De afgelopen dagen hebben verschillende partijen, waaronder Intel en Microsoft, zich al uitgelaten over de gevolgen van de beveiligingsupdates op de systeemprestaties. Microsoft liet gisteren weten dat met name gebruikers van Windows 7 en Windows 8 de gevolgen zullen merken. Of de nieuwe Nvidia-drivers ook gevolgen voor de prestaties van de videokaarten hebben heeft de fabrikant niet bekendgemaakt.

Update

Nvidia laat in een update weten dat de videokaarten niet kwetsbaar zijn. De drivers zijn geüpdatet omdat die met mogelijk kwetsbare processors samenwerken. Het artikel is hierop aangepast.

Image

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.