Ga naar inhoud

Microsoft: Windows 7-pc's vaker in aanraking met ransomware


Aanbevolen berichten

Computers met Windows 7 kwamen in de laatste helft van vorig jaar vaker in aanraking met ransomware dan computers die Windows 10 draaien, terwijl Windows 10 op meer machines geïnstalleerd staat, zo laat Microsoft weten. Van juni tot en met november kwamen Windows 7-pc's 3,4 keer vaker in aanraking met ransomware dan Windows 10-computers.

"De data laat zien dat aanvallers zich op Windows 7 richten. Gegeven de moderne dreigingen van vandaag de dag, zijn oudere platformen eenvoudiger binnen te dringen omdat ze niet over de geavanceerde ingebouwde verdediging beschikken die op Windows 10 beschikbaar is", zegt Microsofts Tanmay Ganacharya. Als voorbeeld wijst hij naar de uitbraak van de WannaCry-ransomware. Windows 10 was niet vatbaar voor de ransomware en de manier waarop het zich verspreidde.

Ook noemt Tanmay Ganacharya "Controlled folder access", de nieuwe feature die met de Windows 10 Fall Creators Update werd gelanceerd om ransomware te stoppen. Via de feature kunnen gebruikers mappen opgegeven die alleen voor geselecteerde programma's toegankelijk zijn. In het geval ransomware op het systeem de bestanden in deze mappen wil versleutelen wordt dit geblokkeerd en verschijnt er een waarschuwing voor de gebruiker.

Hoewel Microsoft stelt dat Windows 10 een groter aantal installaties dan Windows 7 heeft laten cijfers van StatCounter zien dat het aandeel van beide besturingssystemen op de desktop nagenoeg identiek is, terwijl bij Net Applications Windows 7 nog altijd het dominante desktopbesturingssysteem is.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.