Ga naar inhoud

Microsoft en Signal voorzien Skype van end-to-end-encryptie


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft in samenwerking met Signal end-to-end-encryptie aan Skype toegevoegd. De voip-applicatie van Microsoft beschikt over een nieuwe feature genaamd Private Conversations die via het Signal Protocol end-to-end-encryptie biedt. Hetzelfde protocol wordt door WhatsApp en Signal gebruikt.

De end-to-end-encryptie zorgt ervoor dat de inhoud van chatgesprekken alleen toegankelijk is voor de zender en ontvanger. "Skype is één van de populairste applicaties in de wereld en we vinden het fantastisch dat Private Conversations in Skype ervoor zorgt dat meer gebruikers hun communicatie met de sterke encryptie van het Signal Protocol kunnen beveiligen", zegt Joshua Lund van Open Whisper Systems, de ontwikkelaar van het Signal Protocol. Private Conversations is nu in de testversie van Skype beschikbaar.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.