Ga naar inhoud

Windows-updates niet voldoende tegen Spectre en Meltdown


Aanbevolen berichten

Het installeren van Windows-updates is niet voldoende om volledig tegen de Spectre- en Meltdown-aanvallen beschermd te zijn, zo heeft Microsoft laten weten. Gebruikers moeten ook de bios-update van hun leverancier installeren.

"Omdat deze kwetsbaarheden op het processorniveau beginnen, is het installeren van de nieuwste Windows-updates niet voldoende om volledig beschermd te zijn. Je moet ook de laatste firmware-updates van je computerleverancier installeren", zegt Microsofts John Cable. Vorige week verschenen er verschillende beveiligingsupdates voor Windows om gebruikers tegen Spectre en Meltdown te beschermen. Intel liet eerder al weten dat er voor alle processors die in de laatste 5 jaar zijn uitgekomen voor eind januari updates beschikbaar zullen zijn.

Cable maakte de opmerking in een aankondiging over de uitrol van de Windows 10 Fall Creators Update. De update, die op 17 oktober verscheen, wordt nu aan alle Windows 10-computers aangeboden, waaronder bedrijfscomputers. Alle systemen met de Windows 10 Enterprise edition of Windows 10 Pro edition die zijn ingesteld om automatisch updates te ontvangen zullen vanaf 18 januari de Fall Creators Update aangeboden krijgen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.