Ga naar inhoud

Intel: Updates hebben invloed op systeemprestaties


Aanbevolen berichten

De updates die gebruikers tegen de Spectre- en Meltdown-aanvallen moeten beschermen hebben invloed op de systeemprestaties, zo blijkt uit nieuwe benchmarks (pdf) die Intel heeft vrijgegeven. Volgens de chipfabrikant zijn de prestatiegevolgen op Kaby Lake- en Coffee Lake-processoren met een ssd-schijf klein. Zo laat de SYSMark2014SE-benchmark een prestatieverlies van 6 procent zien.

In bepaalde gevallen zijn de gevolgen op de systeemprestaties groter. Bijvoorbeeld bij gebruikers die webapplicaties gebruiken die complexe JavaScript-operaties bevatten. Daar kan de impact zelfs tot 10 procent oplopen. Bij andere activiteiten, zoals games en computerintensieve financiële analyses, is de impact minimaal, aldus Intel. In het geval van mobiele Kaby Lake-H-processoren bedraagt de impact zo'n 7 procent in de SYSMark2014SE-benchmark.

Voor Skylake-S-processoren zijn de prestatiegevolgen iets groter, namelijk 8 procent in de SYSMark2014SE- benchmark. In combinatie met Windows 7 werd er een prestatieverlies van 6 procent waargenomen. Wanneer het systeem over een ssd-schijf beschikt zijn gevolgen kleiner. Intel zegt dat het de komende week meer benchmarks zal verzamelen en publiceren. Inmiddels wordt er ook gewerkt aan maatregelen om de impact op de systeemprestaties te verminderen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.