Ga naar inhoud

Intel ontvangt meldingen over reboots na installatie bios-update


Aanbevolen berichten

Intel heeft van een aantal klanten meldingen ontvangen dat de bios-update voor de Spectre- en Meltdown-aanvallen voor herstartende systemen zorgen. Het gaat dan met name om systemen met de Intel Broadwell- en Haswell-processoren bij zowel clients als datacentra, aldus Navin Shenoy van Intel.

De chipfabrikant zegt dat het met deze klanten samenwerkt om het herstartprobleem te onderzoeken en verhelpen. "Als dit een herziene firmware-update van Intel vereist, zullen we die via de normale kanalen beschikbaar maken. We werken ook direct met datacentrumklanten om het probleem te bespreken", aldus Shenoy. Hij adviseert eindgebruikers om beschikbare updates voor zowel hun systeem als besturingssysteem te installeren.

Eerder werd al bekend dat de Windows-update voor Spectre bij sommige AMD-gebruikers voor problemen zorgde. Daarop werd besloten de uitrol van de update onder AMD-gebruikers tijdelijk te staken. Ook Canonical, verantwoordelijk voor de Linux-distributie Ubuntu, meldde dat sommige gebruikers na installatie van de beschikbaar gemaakte beveiligingsupdate met bootproblemen te maken kregen. Het probleem is inmiddels met een reeks nieuwe updates verholpen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.