Ga naar inhoud

Acer, Asus, Dell, HP en Lenovo werken aan bios-updates


Aanbevolen berichten

Verschillende computerfabrikanten, waaronder Acer, Asus, Dell, HP en Lenovo, hebben vanwege de Meltdown- en Spectre-aanvallen bios-updates uitgebracht of werken hieraan. Ook zijn verschillende updates vanwege problemen inmiddels weer teruggetrokken.

Microsoft waarschuwde eerder nog dat het installeren van updates voor het besturingssysteem niet voldoende is. Ook bios-updates moeten worden geïnstalleerd als gebruikers volledig beschermd willen zijn. Intel meldde vorige week echter dat het meldingen van klanten had ontvangen dat de bios-update voor de Spectre- en Meltdown-aanvallen voor herstartende systemen zorgen. Het gaat dan met name om systemen met de Intel Broadwell- en Haswell-processoren bij zowel clients als datacentra. Daarop heeft Intel aan computerfabrikanten gevraagd om de updates voor Broadwell- en Haswell-processoren voorlopig niet meer aan te bieden.

Lenovo meldt dat het vanwege "kwaliteitsproblemen" bios-updates voor Broadwell, Haswell en Kaby Lake heeft teruggetrokken. Op de eigen website heeft Lenovo een overzicht gepubliceerd van uitgebrachte, teruggetrokken en nog te verschijnen bios-updates. De fabrikant laat weten dat honderden systemen kwetsbaar zijn. Ook Asus heeft een overzicht van beschikbare bios-updates online gezet voor desktops en laptops, moederborden en servers en workstations. Acer zegt dat het voor de meeste kwetsbare systemen, zoals vermeld in dit overzicht, met een update zal komen. De updates worden op dit moment getest.

Dell heeft inmiddels voor een groot aantal systemen bios-updates uitgebracht of zal dit later deze maand doen. Hetzelfde geldt voor HP, alleen meldt de fabrikant dat een groot aantal systemen pas begin februari een update zal ontvangen. Voor eigenaren van een Toshiba-systeem zijn nog geen bios-updates beschikbaar. De fabrikant hoopt de komende maanden met updates te komen. Verder zijn er bios-updates voor Gigabyte- en MSI-moederborden verschenen. Volgens Google is het oplossen van de kwetsbaarheden waar Spectre en Meltdown misbruik van maken mogelijk de grootste uitdaging van de afgelopen tien jaar.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...