Ga naar inhoud

WordPress verwijdert Flash-bestanden vanwege beveiligingslek


Aanbevolen berichten

WordPress heeft besloten Flash-bestanden in het contentmanagementsysteem vanwege een kwetsbaarheid te verwijderen. De Flash-bestanden waren aanwezig in de MediaElement-softwarebibliotheek die onderdeel van WordPress is.

De MediaElement-bibliotheek wordt gebruikt voor het afspelen van audio en video en maakt in bepaalde gevallen gebruik van Flash, bijvoorbeeld bij oudere browsers die geen DASH- of HLS-streams via JavaScript kunnen afspelen. Een kwetsbaarheid in de Flash-bestanden van MediaElement maakte cross-site scripting (xss) mogelijk. "Omdat Flash-bestanden in de meeste gevallen niet meer nodig zijn, zijn ze verwijderd uit WordPress", aldus Ian Dunn van WordPress.

Voor WordPress-sites die DASH/HLS-video's streamen en oudere browsers willen ondersteunen is er nu een aparte plug-in uitgebracht waarin het beveiligingslek is verholpen. Updaten naar WordPress 4.9.2 kan via de automatische updatefunctie, het beheerderspaneel of WordPress.org.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.