Ga naar inhoud

Malafide Chrome- en Firefox-extensies lastig te verwijderen


Aanbevolen berichten

Malafide extensie voor Google Chrome en Mozilla Firefox maken van verschillende tactieken gebruik waardoor ze lastig te verwijderen zijn, zo meldt anti-malwarebedrijf Malwarebytes. De extensies worden onder andere via advertenties aangeboden en doen zich bijvoorbeeld voor als Firefox-update.

Eenmaal geïnstalleerd kapen de extensies zoekopdrachten van de gebruiker en wordt er verkeer naar YouTube-video's gegenereerd. Om te voorkomen dat gebruikers de extensies ontdekken en verwijderen passen de makers verschillende tactieken toe. De extensies voorkomen namelijk dat gebruikers de pagina kunnen opvragen waarop de geïnstalleerde extensies staan vermeld.

Zodra een gebruiker deze pagina wil openen zal de extensie die sluiten of de gebruiker naar een andere pagina doorsturen. Om de extensies toch te verwijderen kunnen Firefox-gebruikers de browser in veilige modus starten. Hierbij worden alle extensies uitgeschakeld en kunnen ze worden verwijderd. In het geval van Chrome moeten gebruikers de extensie hernoemen. In dit geval denkt Chrome dat de extensie gecorrumpeerd is geraakt en zal die vervolgens niet laden. De Chrome-extensie die Malwarebytes analyseerde, "Tiempo en colombia en vivo", is inmiddels uit de Chrome Web Store verwijderd.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.