Ga naar inhoud

Firefox krijgt optie om verzoeken van websites te blokkeren


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een nieuwe optie voor Firefox ontwikkeld waarmee het eenvoudig wordt om verzoeken van opdringerige websites, die bijvoorbeeld om toegang tot locatiegegevens of webcam vragen, te blokkeren. Op dit moment kunnen websites aan gebruikers vragen of ze push-notificaties mogen sturen of toegang tot apparaatfeatures zoals de webcam of geolocatie mogen krijgen.

Via een nieuwe optie genaamd "Block new requests asking to allow notifications" is het mogelijk om dergelijke verzoeken voor alle websites te blokkeren. Er is daarnaast ook de optie om betrouwbare websites te whitelisten, zodat die de verzoeken nog wel kunnen versturen. Volgens Mozilla kan het blokkeren van notificaties ervoor zorgen dat bepaalde features op websites niet meer werken. De optie is nu in de Nightly-versie van Firefox te testen. Wanneer die in de standaardversie terechtkomt is nog niet bekend.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.