Ga naar inhoud

Intel waarschuwt gebruikers en leveranciers voor bios-updates


Aanbevolen berichten

Intel waarschuwt eindgebruikers, systeemleveranciers, computerfabrikanten en cloudproviders om bios-updates die tegen de Spectre- en Meltdown-aanvallen moeten beschermen niet te installeren. De updates kunnen namelijk voor herstartende systemen en andere problemen zorgen.

De chipgigant liet eerder al weten dat het meldingen over herstartende systemen met Intel Broadwell- en Haswell-processors had ontvangen. Verder onderzoek wees uit dat soortgelijk gedrag zich ook voordoet bij andere processors in bepaalde configuraties. Intel heeft nu de hoofdoorzaak van het probleem ontdekt en werkt aan een nieuwe bios-update. Een vroege versie van deze bios-update is dit weekend aan fabrikanten en andere systeempartners aangeboden, zodat die de update kunnen testen.

In de tussentijd moeten de huidige bios-updates voor Spectre en Meltdown niet worden geïnstalleerd. "We adviseren fabrikanten, cloudproviders, systeemfabrikanten, softwareleveranciers en eindgebruikers om de huidige versies niet te installeren, aangezien ze voor meer dan verwachte reboots en ander onverwacht systeemgedrag kunnen zorgen", zegt Intels Navin Shenoy. Intel roept industriepartners op om de vroege versie van de nieuwe bios-update te testen, zodat die snel kan worden uitgerold. Later deze week verwacht Intel hier meer gegevens over te kunnen geven.

Update

Dell waarschuwt klanten om de update voor de Spectre-aanval niet te installeren. De computerfabrikant heeft de betreffende bios-updates van de supportpagina verwijderd en werkt samen met Intel aan een nieuwe bios-update. Gebruikers die de bios-update toch hebben geïnstalleerd en met problemen te maken hebben kunnen een vorige bios-update installeren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...