Ga naar inhoud

Windows 10 krijgt mogelijk optie om diagnostische data te verwijderen


Aanbevolen berichten

Windows 10 krijgt mogelijk een optie om verzamelde diagnostische data te bekijken en te verwijderen. Dat ontdekte Windowsvolger Ed Bott. De nieuwste testversies van Windows 10, met buildnummers 17063 en 17074, bevatten twee nog niet operationele opties genaamd "Diagnostic data viewer" en "Delete diagnostic data".

Dit lijkt erop te wijzen dat Microsoft gebruikers meer inzicht wil geven in de diagnostische data die het besturingssysteem verzamelt. Eerder besloot Microsoft onder druk van privacytoezichthouders om de optie voor het verzamelen van diagnostische data van drie naar twee terug te brengen, namelijk standaard en een volledig niveau. Ook moeten gebruikers bij het installeren van Windows 10 bevestigen welke optie ze willen, hoewel standaard een "volledig niveau" staat geselecteerd.

Op het basisniveau worden zaken teruggestuurd als apparaat-, connectiviteit- en configuratiegegevens, beperkte foutrapportages en de status van update-installaties. Bij het niveau volledig worden de gegevens van het basisniveau verstuurd, aangevuld met extra gegevens over het apparaat, de connectiviteit en de configuratie, alsmede app- en browsergebruik, fragmenten van handgeschreven en getypte tekst en uitgebreidere foutrapportages.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...