Ga naar inhoud

Facebook looft beurzen uit om internetveiligheid te verbeteren


Aanbevolen berichten

Facebook heeft aan universiteitsonderzoekers en faculteiten, non-profitorganisaties en NGO's beurzen tot 100.000 dollar uitgeloofd om de veiligheid en privacy van internetgebruikers te verbeteren. "Ons doel is om de ontwikkeling van technologie aan te moedigen die in de praktijk kan worden toegepast, in plaats van puur onderzoek", aldus Facebook.

Het gaat dan bijvoorbeeld om maatregelen die gebruikers tegen phishing moeten beschermen, privacytechnologieën en security voor gebruikers in opkomende markten. Partijen die voor een beurs in aanmerking willen komen moeten een voorstel van maximaal twee pagina's opsturen waarin ze de praktische impact van hun onderzoek voor eindgebruikers beschrijven en hoe het geld zal worden gebruikt.

Afhankelijk van de eisen van het voorstel kan er een bedrag van maximaal 100.000 dollar worden uitgeloofd. Het inzenden van de voorstellen kan tot 30 maart. De winnaars worden tijdens de Black Hat-conferentie in Las Vegas in mei van dit jaar bekendgemaakt. Vorig jaar kondigde Facebook al aan dat het 1 miljoen dollar voor defensief cybersecurity-onderzoek beschikbaar zou gaan maken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.