Ga naar inhoud

DuckDuckGo lanceert nieuwe privacyplug-in en mobiele app


Aanbevolen berichten

De op privacy gerichte zoekmachine DuckDuckGo heeft vandaag een nieuwe browserplug-in en mobiele app gelanceerd die de privacy van internetgebruikers moeten beschermen. DuckDuckGo is een zoekmachine die zegt geen ip-adressen van gebruikers of andere persoonlijke informatie op te slaan en ook geen profielen van gebruikers aan te maken.

De zoekmachine zou de afgelopen jaren bij elkaar al ruim 16 miljard anonieme zoekopdrachten hebben verwerkt. Om het beschermen van de privacy op internet te vereenvoudigen heeft DuckDuckGo de eigen browserextensie en mobiele app vernieuwd. De nieuwe versies beschikken over een blocker die trackernetwerken blokkeert, het standaard laden van de https-versie van een website en "private search". Hierbij zegt de zoekmachine de privacy van gebruikers ook op de websites die ze bezoeken te beschermen.

Verder laten de plug-in en app nu ook de privacyscore van een website zien. De score is gebaseerd op de aanwezigheid van verborgen trackernetwerken, de beschikbaarheid van https en andere "privacy practices". De nieuwe app en extensie zijn beschikbaar voor Firefox, Safari, Chrome, iOS en Android. De code van de app en extensie is via GitHub open source gemaakt.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.